Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Mijn moeder is overleden, kan ik mijn dochter van 6 jaar meenemen naar de begrafenis?

Ja, over het algemeen is dit wel aan te bevelen. U kunt uw dochter vragen of zij echt mee wil. U kunt het kind van te voren uitleggen wat er gaat gebeuren.Wees er eerlijk en duidelijk over. Op deze manier gaat een kind niet fantaseren en dat kan vaak veel erger zijn dan de werkelijkheid. Een kind kan dan zelf aangeven wel of niet mee te willen. Zorg er wel voor dat ze tijdens de uitvaart voldoende aandacht krijgt. Soms is het goed iemand mee te nemen waarbij ze zich vertrouwd voelt en die een oogje in het zeil kan houden. U bent waarschijnlijk druk met uw eigen gevoelens.

Kan ik mijn verdriet delen met mijn kinderen?

Veel mensen hebben het gevoel dat zij zich groot moeten houden voor hun kinderen. Dit is echter niet nodig. Het is juist beter om samen uw verdriet te delen. Het verbergen van uw verdriet kan bij uw kinderen de indruk wekken dat u zelf geen verdriet heeft of dat de overledene niet belangrijk genoeg was. Afscheid nemen, verdriet en iemand missen horen nu eenmaal bij het leven.

Hoe regel ik de uitvaart van mijn kindje?

Wanneer je kind sterft, heb je het gevoel zelf ook te sterven. Het overlijden van een eigen kind is het meest treurige dat je kan overkomen. Emotioneel geeft het een enorme schok. Maar tegelijkertijd moet wel de uitvaart geregeld worden. U kunt de uitvaart daarom het beste regelen met uw uitvaartondernemer. Hij is gespecialiseerd in kinderuitvaarten en kan u begeleiden om datgene te doen dat passend is in uw situatie. Uw uitvaartondernemer heeft kennis van de mogelijkheden en kan dit op gepaste wijze aan u voorleggen.